Sillar tillverkade med hjärta

Fisk och skaldjur har genom århundradena varit en viktig del av livet på västkusten och fisket är ett gediget hantverk med en lång och rik historia. Vi hos Fiskexporten är stolta över att vara en del av denna långa tradition.

Vår resa började redan 1897 då Warbergs Exportaffär, som senare blev till Fiskexporten, slog upp sina dörrar. Sedan dess har vi levererat färsk fisk och skaldjur till flera generationers middagsbord. Vad som började i en liten skala har med tiden vuxit sig större och idag hittas våra produkter över hela landet.

Modern premiumsill byggd på en lång tradition

Våra inlagda sillar har alltid varit en viktig del av Fiskexporten och de speglar både vår långa historia och livet efter kusten genom århundradena. Samtidigt är de även innovativa då vi alltid har haft en strävan att gå framåt med tiden och utveckla nya spännande recept. Det är ett traditionellt hantverk i en modern tappning.

Ett tryggt val till middagsbordet

Alla våra inlagda sillar är MSC-certifierade, vilket innebär att de möter de krav som finns för ett hållbart fiske och för kvaliteten på fisken.

Sillen till våra goda inläggningar kommer från Norska havet, östra Atlanten och Nordsjön i områden där ett hållbart fiske bedrivs. MSC-certifieringen innebär också att fiskens väg dokumenteras och kan spåras enda från havet fram till vårt kök och ut i butiken.

Både du som är kund och du som är inköpare till butik kan alltså på det viset känna dig lugn med att du får en sillinläggning som både har en premiumkvalitet och är hållbart fiskad. Läs mer om vår MSC-certifiering på vår hemsida.

Se våra smakrika sillsorter

Läs gärna mer om våra goda sillsorter eller om de spännande historierna bakom etiketterna på burkarna. Ta också gärna en titt på våra andra smakrika produkter inom fisk och skaldjur på vår hemsida www.fiskexporten.se.

Ja tack, jag vill veta mer om Fiskexportens sillar