Våra spännande sillsorter
Bland våra smakrika inlagda sillsorter finns något för alla smaker. Våra egna kockar komponerar recepten och sillen produceras sedan vid vår anläggning i Varberg. Bland våra sillar finns både de som är tillverkade efter ett traditionellt recept på ett gammaldags vis och de som är moderna med en spännande innovativ smak.
 |
MARSTRANDS BRYGGSILL
Marstrands Bryggsill är en inläggning gjord på matjessill där smaker från både tomat, kapris och gräslök möts. Såsen har en god och krämig konsistens.
|
 |
VARBERGS DRÖMSILL
Varbergs Drömsill är en sill som har urvattnats för att sedan läggas in som en löksill. Såsen är krämig i konsistensen och har smak av stenbitsrom och dill.
|
 |
ÄNGHOLMENS MATJESSILL
Ängholmens Matjessill får sin smakrika och runda karaktär genom att den läggs in i en kryddblandning med vatten, salt och kryddor som kanel, sandel, nejlika och peppar. Efter tre till sex månader läggs den sedan i en söt matjeslag.
|
 |
KIVIKS ÄPPLE OCH CURRYSILL
Kiviks äpple och currysill bygger på en salt sill som lagts in likt en löksill. Såsen är krämig i karaktären och har en innovativ smak med en viss syrlighet från äpplena och curryn. |
 |
TOREKOV SENAPSILL
Torekov Senapsill får sin goda smak genom att salt sill vattnas ur och läggs i sockerlag. Såsen är en krämig senapssås med inslag av dill som är både söt och stark.
|
 |
FJÄLLBACKAS KRÄFTGRAVADE
Fjällbackas Kräftgravade sill är en sill som fått mogna i en söt ättikslag. Såsen har en krämig karaktär med smak av kräfta och krondill.
|
.jpg) |
BRANTEVIKSILL
Branteviksillen får sin unika smak genom att färsk sill får mogna i ättikslag innan den sedan vattnas ur och läggs in med lök och sockerlag. Såsen är lätt i konsistensen och har smak av peppar med både salta och söta inslag.
|
 |
GRÄSÖ LINGON OCH ROSÉPEPPARSILL
Gräsö lingonsill är en sill med en spännande karaktär. Sillen marineras i en lag med lingon och rosépeppar och får en välbalanserad smak med en aning av syrlighet och smak av peppar.
|
 |
DELIKATESSMATJESSILL
Delikatessmatjessillen är en sill tillverkad på traditionellt vis. Sillen mognar på tunnor i minst sex månader, så kallad rundkryddning, och filéas därefter. Det skapar den goda, mogna och lena smaken.
|
 |
HALLÄNDSK LÖKSILL
Den Halländska löksillen är en sillinläggning gjord på klassiskt gammaldags vis. Det är en urvattnad saltsill som bitas och läggs in med lök, kryddor och en balanserad ättikslag.
|
 |
SENAPSGRAVAD TOFU
Vår Senapsgravade Tofu är ett gott veganskt alternativ till sillen för dig som inte äter fisk. Tofun, som är gjord på sojabönor, är inlagd i en smakrik och fyllig senapssås.
|
Testa Fiskexportens goda sillrecept
Läs mer om hur du kan äta de smakrika sillarna till både vardag och fest med våra trevliga sillrecept här.