Våra spännande sillsorter

Bland våra smakrika inlagda sillsorter finns något för alla smaker. Våra egna kockar komponerar recepten och sillen produceras sedan vid vår anläggning i Varberg. Bland våra sillar finns både de som är tillverkade efter ett traditionellt recept på ett gammaldags vis och de som är moderna med en spännande innovativ smak.

MARSTRANDS BRYGGSILL
Marstrands Bryggsill är en inläggning gjord på matjessill där smaker från både tomat, kapris och gräslök möts. Såsen har en god och krämig konsistens.

VARBERGS DRÖMSILL
Varbergs Drömsill är en sill som har urvattnats för att sedan läggas in som en löksill. Såsen är krämig i konsistensen och har smak av stenbitsrom och dill.

ÄNGHOLMENS MATJESSILL
Ängholmens Matjessill får sin smakrika och runda karaktär genom att den läggs in i en kryddblandning med vatten, salt och kryddor som kanel, sandel, nejlika och peppar. Efter tre till sex månader läggs den sedan i en söt matjeslag.

KIVIKS ÄPPLE OCH CURRYSILL
Kiviks äpple och currysill bygger på en salt sill som lagts in likt en löksill. Såsen är krämig i karaktären och har en innovativ smak med en viss syrlighet från äpplena och curryn.

TOREKOV SENAPSILL
Torekov Senapsill får sin goda smak genom att salt sill vattnas ur och läggs i sockerlag. Såsen är en krämig senapssås med inslag av dill som är både söt och stark.

FJÄLLBACKAS KRÄFTGRAVADE
Fjällbackas Kräftgravade sill är en sill som fått mogna i en söt ättikslag. Såsen har en krämig karaktär med smak av kräfta och krondill. 

BRANTEVIKSILL
Branteviksillen får sin unika smak genom att färsk sill får mogna i ättikslag innan den sedan vattnas ur och läggs in med lök och sockerlag. Såsen är lätt i konsistensen och har smak av peppar med både salta och söta inslag.

GRÄSÖ LINGON OCH ROSÉPEPPARSILL
Gräsö lingonsill är en sill med en spännande karaktär. Sillen marineras i en lag med lingon och rosépeppar och får en välbalanserad smak med en aning av syrlighet och smak av peppar.  

DELIKATESSMATJESSILL
Delikatessmatjessillen är en sill tillverkad på traditionellt vis. Sillen mognar på tunnor i minst sex månader, så kallad rundkryddning, och filéas därefter. Det skapar den goda, mogna och lena smaken.

HALLÄNDSK LÖKSILL
Den Halländska löksillen är en sillinläggning gjord på klassiskt gammaldags vis. Det är en urvattnad saltsill som bitas och läggs in med lök, kryddor och en balanserad ättikslag. 

SENAPSGRAVAD TOFU
Vår Senapsgravade Tofu är ett gott veganskt alternativ till sillen för dig som inte äter fisk. Tofun, som är gjord på sojabönor, är inlagd i en smakrik och fyllig senapssås.


Testa Fiskexportens goda sillrecept

Läs mer om hur du kan äta de smakrika sillarna till både vardag och fest med våra trevliga sillrecept här.